Skip to main content
Domovská stránka » Kariéra v technologiích » TUL VYNIKÁ V APLIKOVANÉM VÝZKUMU
ADVERTORIAL

Technická univerzita v Liberci poskytuje studentům přístup k moderně vybaveným laboratořím a špičkovým technologiím. Cenné znalosti, dovednosti, ale i kontakty získávají studující také díky stážím a praxím. Co dalšího zájemcům o studium TUL nabízí?

Mgr. Lenka Hanušová

PR manažerka, Technická univerzita v Liberci (CXI TUL)

Ano, mnoho našich studentů se během studia aktivně zapojuje do stáží a praxí ve firmách. Tyto zkušenosti jim poskytují cennou příležitost aplikovat teoretické znalosti v praxi a získat nové dovednosti. Tím se lépe připraví na vstup do pracovního života. Stáže a praxe jsou také skvělým způsobem, jak si studenti mohou vytvořit kontakty v oboru a získat lepší přehled o trhu a začít si plánovat svou budoucí kariéru. Naše univerzita tyto aktivity maximálně podporuje a doporučuje. Řada studentů díky praxi dostane dobrou pracovní nabídku a práci si nemusí vůbec hledat.

Naše univerzita inovace i výzkum podporuje a vytváří pro ně vhodné podmínky. Vědecká práce je klíčovou součástí studia. Jsme opravdu dobří v aplikovaném výzkumu – za posledních 20 let jsme získali kolem 170 patentů. Naše patenty navíc patří k nejcitovanějším v republice. Ve studii Think-tanku IDEA/2019 jsme se ze všech českých univerzit a firem umístili na pátém místě právě v počtu citací patentů. Máme dlouhou tradici v materiálovém, strojním a textilním inženýrství.

TUL
Zdroj: Adobe Stock

Poslední dobou se rychle rozvíjíme i v moderních oblastech nanomateriálů, nanotechnologií, robotiky, automatizace i biotechnologií. Studenti mají v našich moderně vybavených laboratořích přístup ke špičkovým zařízením a technologiím. A přirozeně jsou také zařazováni do výzkumných týmů, což jim umožňuje zapojit se do reálných projektů a výzkumných aktivit. Univerzita rovněž nabízí granty a stipendia na podporu studentských výzkumných projektů a spolupracuje s průmyslovými partnery. To vše studujícím poskytuje příležitost pracovat na inovativních řešeních a projektech. Studenti tak mohou do výzkumu přispět svými nápady nebo iniciováním vlastních projektů.

Naše univerzita pravidelně aktualizuje nabídku předmětů a specializací, a to právě v reakci na měnící se poptávku na pracovním trhu. Spolupracujeme s průmyslem a odborníky, abychom zajistili, že naše studijní nabídka reflektuje aktuální potřeby a trendy. Klíčové dovednosti, které u nás studenti získají, zahrnují kritické myšlení, analytické schopnosti, schopnost pracovat v týmu, efektivní komunikaci a především odborné znalosti v jejich studijním oboru. Důraz klademe také na digitální kompetence a inovativní přístupy k řešení problémů, což je na současném trhu práce velmi ceněno.

Next article