Skip to main content
Domovská stránka » Zodpovědná společnost » SYNERGIE CHARGEE A PRAKAB: PARTNERSTVÍ PRO BUDOUCNOST ELEKTROMOBILITY
ADVERTORIAL

V kontextu rostoucího významu udržitelné dopravy a snahy o snížení uhlíkové stopy se společnost Prakab rozhodla rozvíjet elektromobilitu i ve svých řadách. Jsme potěšeni, že jsme se v Chargee pro Prakab stali silným partnerem a jsme této transformace součástí jako hlavní dodavatel služeb pro přechod na elektromobilitu. Nejenže toto partnerství posouvá našeho zákazníka blíže k ekologickým cílům, ale také přináší řadu výhod pro jeho zaměstnance a pracovníky, kteří se starají o vozový park.

Jaroslav Žemba

obchodní ředitel Chargee eMobility a.s.

Chargee hraje klíčovou roli v rozvoji elektromobility pro Prakab hlavně díky komplexitě nabízených služeb pro správu a monitoring dobíjecí infrastruktury a zároveň také dobíjecím službám pro elektromobily. Dobíjecí služby dodáváme zákazníkovi na několika úrovních:

V areálu zákazníka jsme nainstalovali interní dobíjecí stanice, které umožňují zaměstnancům pohodlně dobíjet své elektromobily během pracovní doby. Tato interní infrastruktura podporuje každodenní potřeby zaměstnanců a snižuje jejich závislost na veřejných dobíjecích stanicích, což zároveň snižuje náklady za dobíjení.

Zároveň jsme zajistili instalaci dobíjecích stanic v domácnostech zaměstnanců našeho zákazníka. Díky tomu mohou zaměstnanci dobíjet své elektromobily v pohodlí domova, což přináší výrazné zvýšení komfortu a usnadňuje přechod na ekologičtější formu dopravy.

Pro Prakab jsme na jejich pražské provozovně kompletně zrealizovali také rychlodobíjecí stanici s výkonem až 150 kW, která je díky integraci do systému Chargee dostupná i pro širokou veřejnost. V Chargee jsme tuto stanici zveřejnili v našich partnerských národních i mezinárodních sítích, abychom maximalizovali její viditelnost a také návratnost vynaložené investice do této dobíjecí infrastruktury. Prakab tak významně přispívá i k rozvoji elektromobility v širší komunitě a zároveň nabízí možnost dobíjet rychle nejen svým obchodním partnerům a zákazníkům, ale i veřejným externím řidičům.

Partnerství s Chargee přináší zákazníkovi řadu výhod, které zvyšují efektivitu elektromobility pro jeho zaměstnance, a to na mnoha úrovních:

Možnost dobíjení s jednou kartou a mobilní aplikací kdekoliv, tedy ve firmě, doma nebo jinde v České republice a v zahraničí na cestách, znamená, že mají zaměstnanci vždy pohodlný přístup k dobitému vozu. Zároveň u zaměstnanců snižujeme stres a nekomfort z toho, že neví, kde a kdy budou moci dobíjet. Hlavním cílem Chargee je zjednodušit lidem každodenní život s elektromobily.

Správce dobíjecích stanic má od Chargee online manažerský Portál pro vzdálenou správu, monitoring a řízení. Díky tomuto nástroji má online přístup ke všem stanicím, vidí jejich dostupnost a provoz. Má zároveň kompletní přehled a plnou kontrolu nad tím, kdo a kolik dobíjí, a to platí jak pro interní dobíjení zaměstnanců, tak i dobíjení veřejných řidičů. Zároveň je v Portálu Helpdesk, který je přímou linkou na náš provozní tým Chargee starající se o provoz stanic u našich zákazníků a je jim plně k dispozici.

dobíjecí stanice

Systém Chargee umožňuje Fleet manažerovi Prakabu mít plnou kontrolu nad vozovým parkem elektromobilů a nákladovosti dobíjení. Fleet manažer má kompletní přehled všech transakcí – tedy nejen těch firemních, ale i domácích a veřejných. To se hodí pro rozúčtování. Zejména pro případné náhrady ve mzdách zaměstnanců za domácí dobíjení. Fleet manažer si může sám spravovat a měnit dle potřeb jednotlivé vozy, osoby (řidiče), dobíjecí karty apod. Zákazníkovi Chargee také dokáže poskytnout kompletní datové věty pro interní potřeby, například pro oddělení účtárny. I Fleet manažer má také k dispozici Helpdesk jako přímou linku na provozní tým, kdyby se objevily komplikace s dobíjením u zaměstnanců (řidičů).

Přechod na elektromobilitu přispívá ke snížení emisí CO2, což je klíčové pro dosažení udržitelných cílů. Zákazník tak nejenže snižuje svůj ekologický otisk, ale také přispívá k ochraně životního prostředí. Integrací principů ESG do svých strategií zákazník dále posiluje svou odpovědnost vůči životnímu prostředí a společnosti.

Spolupráce mezi Prakabem a Chargee představuje modelový příklad toho, jak dokážeme s našimi službami v oblasti technologií a udržitelnosti přinést hmatatelné výhody. Díky komplexnímu řešení od Chargee může zákazník efektivně podporovat elektromobilitu mezi svými zaměstnanci a zároveň přispívat k rozvoji elektromobility ve společnosti. Tímto krokem se Prakab nejenže dostává mezi lídry v oblasti udržitelnosti, ale také vytváří inspirativní příklad pro další společnosti, které zvažují podobný přechod.

Next article