Skip to main content
Domovská stránka » Kariéra v technologiích » MAREK ČERNÁK: ČAS JE TO NEJCENNĚJŠÍ, CO MÁME
Kariéra v technologiích

MAREK ČERNÁK: ČAS JE TO NEJCENNĚJŠÍ, CO MÁME

Zdroj: Adobe Stock

Marek Černák patří k nejvlivnějším HR leaderům v Česku a na Slovensku. Momentálně působí jako Head of HR v OKTAGON MMA. Ve snaze pozvednout úroveň tohoto oboru klade velký důraz na zkušenost kandidáta a lidský přístup. Na čem podle něj stojí silná firemní kultura každé společnosti?

Marek Černák

Head of HR v OKTAGON MMA a HR manažer roku 2024

HR by mělo hrát klíčovou roli při budování silné firemní kultury v každé společnosti. Nezáleží na tom, jestli se jedná o sportovní organizaci nebo jakoukoliv jinou společnost. Kvalitní HR by mělo znát firmu jako celek, ale i její silné a slabé stránky. Podle toho by pak mělo přistupovat k jednotlivým situacím. Spojení světa byznysu a lidí je často složité. Proto by HR mělo vysvětlovat, že bez lidí nelze firmu budovat, ale zároveň by mělo lidem i ukazovat, že bez úspěšného byznysu by firma nemohla fungovat. Měli bychom být těmi, kdo vytvářejí aktivity a příležitosti pro budování firemní kultury a nebát se o tom otevřeně hovořit.

Diverzita a inkluze jsou pro nás důležité. Mnoho lidí si totiž myslí, že jsme čistě mužské prostředí plné mladých a testosteronem nabitých jedinců. To však není pravda.

Využíváme sílu naší značky na trhu. Mnozí kandidáti nás oslovují sami, i když nemáme otevřené pozice. Neváháme ale zkoušet nové věci – například odkazy na kariérní stránky můžete vidět v našich videích, přenosech zápasů nebo na reklamních kostkách při turnajích, kde je může sledovat až 20 tisíc lidí najednou.

oktagon mma
Zdroj: Adobe Stock

Diverzita a inkluze jsou pro nás důležitými tématy. Mnoho lidí si totiž myslí, že jsme čistě mužské prostředí plné mladých a testosteronem nabitých jedinců. To však není pravda. V našem týmu máme kolegy různých národností, věkových skupin i pohlaví. Na druhou stranu ale neprosazujeme ženy do vedení jen kvůli tomu, že jich je tam málo. Pro nás jsou totiž důležitější dovednosti a osobnost kandidáta než jeho pohlaví.

Máme dobře nastavený flexibilní režim. Po období covidu jsme zvyklí pracovat v hybridním modelu. To znamená, že tři dny v týdnu trávíme v kanceláři a dva dny pracujeme z domova. Osobní přítomnost je pro nás klíčová pro budování vztahů. Pokud však někdo potřebuje pracovat například z chalupy nebo ze zahraničí, nemáme s tím problém. Jedna z našich kolegyň dokonce pravidelně tráví v zahraničí několik měsíců v roce.

Next article