Skip to main content
Domovská stránka » Kariéra v technologiích » ÚŘAD PRÁCE NABÍZÍ PROFESNÍ VZDĚLÁVÁNÍ
ADVERTORIAL

Úřad práce ČR nabízí široké portfolio vzdělávacích a rekvalifikačních kurzů nejen pro nezaměstnané, ale i pro lidi zaměstnané, kteří by se rádi posunuly na lepší pozici a zvýšili svou hodnotu na trhu práce.

Daniel Krištof

generální ředitel Úřadu práce ČR

Kromě kurzů češtiny pro cizince mezi nejoblíbenější rekvalifikace dlouhodobě patří kurzy digitálních dovedností či certifikace jako jsou třeba svářečské průkazy a oblast služeb. Velký zájem je také o účetnictví s využitím moderních softwarů. Právě v této oblasti mohou nyní zájemci využít i eshop Jsemvkurzu.cz, kde najdou mnoho různých kurzů posilujících digitální dovednosti, od těch základních až po programování nebo tvorbu aplikací. S velkým zájmem se setkávají i kurzy zaměřené na umělou inteligenci. Ke kurzům se každý může přihlásit sám, online. Financuje je stát s pomocí evropských peněz, a to až do výše 50 000 Kč, lidé se na ceně kurzu podílí jen částečně – 18 % z ceny.

Zcela určitě. Když k nám někdo přijde, ať již proto, že hledá práci, nebo chce získat práci lepší, tak s dotyčným se vždy snažíme individuálně probrat, jaké jsou jeho motivy, jaké má představy, zkušenosti atd. A pak mu poradíme, zprostředkujeme rekvalifikaci nebo doporučíme kurz. Lidé třeba někde pracují, nebaví je to nebo hledají něco s vyšším příjmem a mají nějaký koníček, který chtějí proměnit v profesi. Umíme lidem pomoci i rozjet podnikání. Když se člověk chce věnovat třeba řemeslům, pomůžeme mu naučit se udělat si i svoje webové stránky.

rekvalifikační kurz
Zdroj: Adobe Stock

To je jednoduché – ekonomika se mění a s ní i trh práce. Během pár let mnoho míst zanikne a spoustu jiných zase vznikne. I my se tedy musíme průběžně starat o svoji kvalifikaci. Zájem zaměstnavatelů o nízkokvalifikované profese postupně klesá. Naopak pokud absolvujeme nějakou smysluplnou rekvalifikaci či kurz, tak výrazně zlepšujeme svou pozici na trhu práce. Snáze práci najdeme a díky novému vzdělání nám vzroste i příjem, to je poznatek opřený i o statistiky. Ovšem třeba digitální kurzy jsou podporované státem a každý se může přihlásit.

Next article