Olomoucká restaurace Entrée, kde jste šéfkuchařem, patří mezi nejoriginálnější restaurace v ČR. Odkud přišla inspirace?
Hodně jsem se inspiroval Londýnem, a to hlavně vařením, systémem a chodem kuchyně. Inspirace přírodou přišla přirozeně, a hlavně nám v tom pomohla jedna knížka od Petera Gilmora.
Za posledních pár let jste stihl dostat restauraci Entrée mezi špičku gastronomie u nás, nedávno jste byl osloven jako porotce soutěže MasterChef a také jste se stal vítězem ankety Zlatý kuchař. Jsou pro vás tyto události splněným snem? Čeho byste chtěl ještě dosáhnout?
Určitě z toho všeho mám obrovskou radost, jsem rád že se pořád něco děje, že se nám v restauraci daří – mám skvělý tým a celkově kolem sebe zajímavé lidi, to je splněný sen. Můj další cíl je mít se dobře a mít pořád co dělat, aby mě to bavilo.
Na tuto otázku se vás asi musí ptát všichni, ale nechystáte se vytvořit nějaký zajímavý koncept restaurace v Praze?
Zatím ne, do Entreé se sjíždí lidé z celé České republiky. Na mapě ČR není jen hlavní město…
Jaké jídlo nejraději v létě připravujete?
Miluju grilovačky a děsně si užívám, když se o mě někdo stará.
Vypadá to, že teď máte celkem hektické období. Plánujete v létě odpočinek a dovolenou
někde v zahraničí?
Ano, určitě chci něco vymyslet pro svoji šestiletou dcerku.